Així funciona

La tecnologia barsat et proporcionarà internet de banda via satèl·lit.

Barsat és una solució via satèl·lit que proporciona un accés continu i d'alta velocitat a tot Catalunya. L'antena parabòlica externa, petita i fàcil d'instal·lar, connecta teu PC o xarxa domèstica directament amb Internet via satèl·lit sense necessitat d'una línia de telèfon.

Barsat. Banda ampla rural satel·lit a Catalunya

Què és una connexió a internet via satèl·lit?

Internet per satèl·lit o connexió a Internet via satèl·lit és un mètode d'accés a Internet en què s'utilitza com a mitjà d'enllaç un satèl·lit. És, per tant, la forma de connexió a la xarxa més adequada per a aquells llocs on la xarxa terrestre (ADSL, CABLE o WIMAX) no arriba, com són algunes zones rurals i allunyades de grans ciutats, o ho fa de forma insuficient. Situació que també es pot produir en grans nuclis de població en què la saturació de les línies convencionals produeix dificultats de connexió.

Què són les polítiques FAP: Fair Access Policy?

Internet amb les mateixes condicions per a tots els usuaris…

Atès que aquest tipus de connexions es produeixen en un entorn compartit (tots els usuaris estan connectats a un mateix satèl·lit) i limitat (el satèl·lit té una capacitat fixa) és necessari controlar la descàrrega de dades de manera que uns usuaris no restin qualitat en el servei a altres en cap moment. A això se li denomina FAP o Fair Access Policy, (Política d'Accés Just) i és l'única forma per garantir la disponibilitat del millor servei i la millor connexió possible. "Tots els usuaris que facin un bon ús de la connexió via satèl·lit disposaran del millor servei possible". Per aquest motiu, ha de tenir en compte que determinats programes d'ordinador, si no es controlen, poden consumir grans quantitats de dades en descàrregues sense vostè se’n adoni. Conegui'ls en les següents pàgines i provi de controlar-los!

Com mesura la quantitat de dades descàrregades?

La clau està en el megabyte: 1 Mb ≈ 45 E-Mails

D'una manera més pràctica i perquè es faci una idea més clara, un Megabyte és la quantitat de dades que vostè necessita per enviar uns 45 correus electrònics de text pla, és a dir, sense arxius adjunts.

Què puc fer amb internet via satèl·lit?

Internet a la seva mida

Esculli les modalitat que millor s’adaptin a les seves necessitats. Amb la seva connexió a Internet via satèl·lit pot realitzar les mateixes operacions que les que faria amb un accés a la xarxa convencional: des d'enviar correus electrònics, participar en xarxes socials o buscar informació fins contractar assegurances, reservar les vacances, realitzar operacions bancàries, utilitzar els serveis públics, o fer la compra setmanal. Fins i tot hi ha pàgines web dedicades a consells i comentar formes d'estalviar mitjançant la compra en línia. Totes aquestes accions li poden suposar un estalvi en la seva economia familiar i del seu temps.

Actualitzacions de Windows i altres programes

Abans de conectarse a internet per primera vegada...

Configuri les actualitzacions automàtiques de Windows i d’altres programes. Determinats programes i aplicacions que vostè ja té instal·lades al seu ordinador es troben configurades perquè al connectar-se a Internet busquin i descarreguin actualitzacions de forma automàtica. Aquestes actualitzacions són millores que programes com ara Windows posa a la seva disposició per assegurar un bon funcionament del sistema però, compte, poden ocupar centenars de megabytes. Vostè pot controlar aquestes descàrregues automàtiques d'una forma molt senzilla perquè li demanin la seva autorització abans d'iniciar:

  1. Accedeixi al Panell de Control i selecciona 'Windows Update'.
  2. Selecciona 'Canviar configuració'.
  3. Tria una d'aquestes opcions, segons la versió de Windows:
    • Buscar actualitzacions però permeti'm triar si desitjo recarregar-les o instal·lar-les.
    • Notificar-me quan hi hagi actualitzacions disponibles, però no descarregar-les automàticament ni instal·lar-les'.

Així podrà triar el millor moment per descarregar les actualitzacions. Tingueu en compte que l'actualització de Microsoft Windows XP Service Pack 3 ocupa més de 300MB. El mateix passa amb altres programes com antivirus, processadors de text, fulls de càlcul, eines de disseny o fins i tot videojocs.

Descàrregues nocturnes

Sempre que li sigui possible realitzi les seves descàrregues per la nit

També és important tenir en compte que les descàrregues que es realitzin entre les 00:00 i les 06:00 de la nit només comptabilitzen la meitat en termes de límit de descarregues (FAP). Per aquest motiu és recomanable realitzar les descarregues més importants i voluminoses en aquest horari nocturn. Treurà més partit a la seva connexió!

Quins programes tenen major consum?

Per fer un òptim ús de la seva connexió tingui en compte que...

No tots els programes i aplicacions tenen un igual consum. Alguns programes especialment les aplicacions de missatgeria instantània i les de VoIP com MSN Messenger o Skype poden consumir grans quantitats de dades (megabytes) en el seu funcionament habitual amb només enviar dades cada pocs segons d’un servidor a un altre per comprovar si un usuari està actiu.

Una trucada de veu des de Skype pot arribar a consumir al voltant de 1 Mb per minut. En ocasions pot ser més rendible realitzar una trucada de veu des d’un telèfon convencional. Recomanem evitar aquestes aplicacions. La descàrrega o streaming de vídeos i música (Youtube o Spotify), i jocs en xarxa no estan indicats per utilitzar-se des de seva connexió via satèl·lit a causa que suposen una descàrrega de dades molt elevada, variable i sobretot difícil de controlar.

Què més he de saber?

Altres consells per estalviar consum i augmentar l’ eficiència...

És important que aprengui a controlar el seu consum, per això alguns programes de correu electrònic permeten visualitzar només els encapçalats dels missatges i seleccionar quins es volen descarregar complets. El mateix passa amb els arxius adjunts en els gestors online de correu (Gmail, Yahoo, Hotmail o webmail) només es descarreguen si se seleccionen, mentre que en eines offline com Outlook o Lotus la descàrrega sempre és completa.

Per evitar sorpreses i imprevistos, si té una connexió WiFi integrada en el seu accés a Internet via satèl·lit, ha de protegir-la amb una contrasenya. Evitarà que usuaris no autoritzats es connectin i realitzin descàrregues sense el seu permís. No oblidi desconnectar el seu receptor via satèl·lit quan no tingui previst connectar-se a Internet durant molt temps (com a les vacances), a més, estalviarà consum elèctric i serà més respectuós amb el medi ambient

Com sé si he superat el límit de descàrrega?

Tingui controlat el seu consum en tot moment...

El primer que percebrà si el seu equip ha sobrepassat el límit de descàrrega de dades establert en el seu contracte és que la velocitat de la connexió disminuirà considerablement.

Pot comprovar-ho fàcilment trucant al 900 85 08 08.

Si vostè ha superat aquest límit FAP és possible que puntualment pugui seguir utilitzant la seva connexió via satèl·lit si elimina la càrrega d’imatges, vídeos i altres recursos. A més la majoria de les webs disposen de versions més lleugeres en consum de megabytes adaptades a línies més lentes o dispositius mòbils. Utilitzi-les sempre que pugui. Recordi com computa el seu consum a l’efecte de FAP: En el següent quadre podrà veure el consum en MB disponible segons el servei contractat per a diferents intervals de temps. Consumides aquestes quantitats en els períodes indicats la seva connexió entrarà en FAP, aplicant les velocitats que s’indiquen.Sol·licitud d'informació Barsat

Si us plau envia'ns les teves dades i contactarem amb tu el més aviat possible. Estem també a la teva disposició el nostre al telèfon gratuït 900 85 08 08.

Enviar dades  | Avís legal Banda ampla rural satèl·lit